Настав час для посилення санкцій проти росії - фон дер Ляєн

Настав час для посилення санкцій проти росії - фон дер Ляєн

Укрінформ
Жорсткі економічні санкції ЄС проти росії стали відповіддю на її агресію проти України, тож зараз настав час не для умиротворення агресора, а для продовження та посилення санкційного тиску.

Про це в середу у Страсбурзі під час промови «Про стан Євросоюзу» на пленарному засіданні Європейського Парламенту заявила Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пленарному засіданні як почесна гостя взяла участь дружина Президента України Олена Зеленська.

Урсула фон дер Ляєн, значна кількість єврокомісарів та частина депутатів ЄС з’явилися на парламентських слуханнях в одязі в кольорах прапора України, на знак солідарності з боротьбою народу України проти російського вторгнення.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть

«Саме кремль поставив російську економіку на шлях обвалу. Це є ціною за російську та путінську політику смерті та руйнування. Я хочу зробити це дуже чітким – санкції є тут, і вони залишатимуться. Для нас це час для рішучості, а не для умиротворення. Це має бути дуже зрозумілим», - наголосила президент Єврокомісії.

Вона нагадала, що ЄС відповів на російську агресію найжорсткішими санкціями, які світ коли-небудь бачив. Фінансовий сектор росії позбавлений будь-якої підтримки. Три чверті російського банківського сектору відрізані від міжнародного ринку. Близько однієї тисячі міжнародних компаній залишили країну. При цьому виробництво автомобілів у росії впало на 75 відсотків порівняно з минулим роком. Компанія "аерофлот" була змушена «приземлити» свої літаки, тому що не може отримати запасних частин до них. російські військові вилучають чіпи з холодильників та посудомийних машин, щоб ремонтувати зброю та військову техніку, тому що вони не мають більше доступу до напівпровідників. Все це призводить до обвалу всієї російської промисловості.

Читайте також: ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України - фон дер Ляєн

«Одним із уроків цієї війни є те, що ми мали б дослуховуватися до тих, хто знав путіна. До Анни Політковської, до всіх російських журналістів, які викривали злочини та заплатили за це найвищу ціну. До наших друзів з України, з Молдови й Грузії, до білоруської опозиції. Ми мали б дослуховуватися до голосів у межах нашого Європейського Союзу: в Польщі, в країнах Балтії, в усій Центральній та Східній Європі. Вони говорили нам роками, що путін не зупиниться, і діяли відповідно», - зауважила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, 14 вересня у Страсбурзі Президент Єврокомісії звернулася до Європейського Парламенту із щорічним посланням «Щодо стану Європейського Союзу».

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-