Директор порту «Южний» отримав підозру – «домалював» до зарплати майже 1,5 мільйона

Директор порту «Южний» отримав підозру – «домалював» до зарплати майже 1,5 мільйона

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозри в розтраті директору морського торговельного порту "Южний" та двом його заступникам.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі

Підозри посадовцям оголошені за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у квітні — серпні 2020 року виконувач обов’язків директора держпідприємтсва за попередньою змовою з головним бухгалтером і заступником директора з правових та майнових питань з метою незаконного особистого збагачення забезпечив собі зайве нарахування заробітної плати.

Так, встановлено, що посадовці порушили вимоги закону № 553-IX та постанови Кабінету Міністрів України № 334, якими з квітня 2020 року до завершення введеного КМУ карантину (до жовтня того ж року), впроваджувався обмежений місячний розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів, а також винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки сумою 47 230 гривень.

Читайте також: ДБР викрило в Одесі масштабну схему ухиляння від військової служби

Правоохоронцями виявлено, що за вказаний період фігуранти забезпечили нарахування виконувачу обов‘язків директора 1 821 473,2 гривень виплат.

"Як наслідок, посадовець протиправно отримав майже 1,5 мільйонів гривень. На сьогодні досудове розслідування триває", — зазначили в САП.

Як повідомляв Укрінформ, раніше правоохоронці викрили в розтраті майже 148 тисяч доларів, отриманих від надання в оренду морських суден, колишнього директора державного підприємства "Сервіс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-