НБУ дозволив не подавати звітність небанківським установам в окупації та зонах бойових дій

НБУ дозволив не подавати звітність небанківським установам в окупації та зонах бойових дій

Укрінформ
НБУ не вживатиме заходів за неподання звітності та іншої інформації до небанківських фінансових установ, розташованих у районі проведення бойових дій та у тимчасовій окупації.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

«На виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні" від 27 липня 2022 № 2463-ІХ Національний банк не застосовуватиме заходи впливу за неподання фінансової звітності, а також іншої інформації та документів (включаючи надання такої інформації на запит або письмову вимогу НБУ) за умови, що такі порушення були допущені установами, місцезнаходженням яких є населені пункти територіальних громад, уключені до переліку територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій, або ці особи перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що формується в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України (далі – Перелік)», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Пів року війни: Україна вистояла на економічному фронті

У НБУ наголошують, що зазначені правила діятимуть протягом всього строку перебування відповідної територіальної громади в Переліку та протягом трьох місяців після її виключення з Переліку.

Інші учасники ринку небанківських фінансових послуг зобов'язані подавати звітність, а також іншу інформацію та документи регулятору в межах строків, установлених законодавством України.

Читайте також: В обіг потрапили пошкоджені банкноти із захоплених територій – Нацбанк

Як повідомлялося, Національний банк із 15 серпня відновлює строки надання небанківськими фінустановами інформації та подання регулятору документів з питань ліцензування та реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-