В уряді Німеччини заявили, що не мають наміру запускати Nord Stream 2

В уряді Німеччини заявили, що не мають наміру запускати Nord Stream 2

Укрінформ
Федеральний уряд ФРН не вважає за потрібне запускати в експлуатацію газогін Nord Stream 2.

Про це заявив представник німецького уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зупинили процес сертифікації газопроводу з поважних причин, і поновлення проєкту не є наразі предметом обговорення», - заявив Бюхнер, коментуючи пропозицію одного з лідерів ліберальної партії, яка входить до правлячої коаліції, запустити газогін Nord Stream 2 для заповнення газових сховищ перед зимою.

Він також нагадав про інші шляхи постачання газу. Зокрема, за допомогою Nord Stream 1 і трубопроводу, який проходить територією України, росія могла би виконати всі контракти з європейськими клієнтами та забезпечити всі потреби Європи. Представник німецького уряду нагадав і про газогін «Ямал» через білорусь і Польщу, який «росія сама санкціонувала».

Читайте також: Лідери ЄС налаштовані не повторювати помилки із Nord Stream 2 – міністерка енергетики США

Представник Мінекономіки Штефан Габріель Гауфе своєю чергою підтвердив, що росія могла би задовільнити всі потреби Німеччини в газі за допомогою трубопроводу Nord Stream 1. «Пропозиція (щодо запуску Nord Stream 2 - ред.) стосується країни, яка зарекомендувала себе як ненадійний постачальник енергії. А метою федерального уряду є досягнення ... незалежності від імпорту викопних джерел енергії саме з росії», - сказав Гауфе.

У Міністерстві фінансів ФРН, яке очолює представник Ліберальної партії Крістіан Лінднер, запевнили, що міністр «вважає цю пропозицію неправильною».

Читайте також: Майже три чверті німців - за енергетичну незалежність від росії

Як повідомлялося, віцепрезидент німецького Бундестагу, один з керівників Вільної демократичної партії Вольфганг Кубікі заявив у інтерв’ю, що вважає за потрібне ввести в експлуатацію газогін Nord Stream 2, щоб заповнити газосховища ФРН перед зимовим періодом.

Газогін «Північний потік-2» було добудовано попри санкції на початку осені минулого року. Сертифікація його була зупинена 22 лютого після рішення москви визнати так звані «л/днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-