Shell відмовилася від купівлі суміші з вмістом російських нафтопродуктів

Shell відмовилася від купівлі суміші з вмістом російських нафтопродуктів

Укрінформ
Британська нафтогазова компанія Shell посилила свої обмеження на купівлю російської нафти, заявивши, що відтепер вона не прийматиме продукти нафтопереробки з будь-яким російським вмістом, у тому числі паливні суміші.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У березні Shell заявила про поступову відмову від російської нафти, проте продовжувала приймати суміші, в яких були російські нафтопродукти із вмістом менш як 50%. У середу компанія заявила, що відмовляється від цієї практики.

Як пише агентство, у заявці на вантаж для авіаційного палива на торговій платформі Platts Shell написала, що умовою угоди є відсутність будь-яких російських нафтопродуктів.

Читайте також: Shell відкликає персонал із російських проєктів – Bloomberg

Представник компанії підтвердив дану інформацію. «Ми працюємо над тим, щоб поетапно виключити російську нафту і газ з нашого ланцюга поставок, одночасно захищаючи поставки енергії і палива, на які щодня покладаються мільйони людей», - додав представник Shell.

Інші європейські компанії, в тому числі TotalEnergies, Repsol і BP, більше не купують нафтопродукти з російським вмістом.

Як повідомлялося, раніше нафтогазова компанія Shell заявила, що йде з росії через війну в Україні та списує в росії до 5 млрд доларів.

Читайте також: Shell купує російські енергоресурси, прикриваючись схемою – Bloomberg

Також Shell заявила, що відмовляється від російської нафти, однак розслідувачі виявили схему, яка вказує, що "відмова" від російського газу є формальною.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-