В Україні кількість перевантажених автомобілів зменшилася в 30 разів

В Україні кількість перевантажених автомобілів зменшилася в 30 разів

Укрінформ
Кількість перевантажених автомобілів в Україні зменшилася в 30 разів після того, як почала повноцінно працювати система комплексів зважування у русі (Weight in motion, WiM).

Про це кореспондентові Укрінформу розповів в Умані заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко.

«З 1 жовтня минулого року, коли почав діяти закон, який дозволяє зважувати автомобілі в русі, ми спостерігаємо різке зменшення кількості перевантажених автомобілів. Їхня кількість зменшилася не вдвічі-втричі, а одразу в 30 разів. Це сталося після того, як було встановлено 100 автоматичних комплексів, які дозволяють зважувати вантажні автомобілі в русі. Найближчим часом ми плануємо додатково встановити ще 50 таких комплексів», – сказав Івко.

Урядовець розповів про принципи, якими керується організація при виборі дороги, яку ремонтуватимуть у першу чергу.

«Цього року ми плануємо відремонтувати дороги до туристичних магнітів Черкащини – Буцького каньйону та Чигирина й Холодного Яру». При виборі керуємося рекомендаціями Державного агентства регіонального туризму. Також у наших планах – будівництво на Черкащині бетонної дороги від Звенигородки до Ватутіного. Це свого роду експеримент, який ми вперше застосуємо на Черкащині», – розповів перший заступник голови Укравтодору.

В планах Укравтодору відремонтувати цього року 259 кілометрів доріг на Черкащині. Минулого року було відремонтовано понад 200 кілометрів доріг.

Читайте також: На дорогах України у 2022 році встановлять 50 комплексів зважування у русі - Укравтодор

Як повідомляв Укрінформ, закони, які запроваджують адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, зокрема в автоматичному режимі через платформу зважування-у-русі (систему WiM) набули чинності з 1 жовтня 2021 року.

Перші комплекси WiM в Україні почали встановлювати у серпні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-