МАУ відправляє п’ять літаків Boeing до Іспанії через припинення страхування

МАУ відправляє п’ять літаків Boeing до Іспанії через припинення страхування

Укрінформ
Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) відправляє п’ять повітряних суден Boeing 737-800 до Іспанії через вимоги страхових компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі МАУ.

Зазначається, у зв’язку з зовнішньополітичною ситуацією авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» отримала офіційне повідомлення від страхових компаній про припинення страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

«У зв’язку з цим МАУ за вимогою лізінгодавців відправляє п’ять літаків Boeing 737-800 до Іспанії за умови збереження інших повітряних суден у флоті компанії. Окрім цього, два літаки авіакомпанії відправляються на планове технічне обслуговування двигунів до Белграда», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Польоти над Україною: виділені урядом кошти покривають страховку мінімум 23 літаків

У МАУ також додали, що наразі ведуть перемовини з страховими компаніями, Міністерством інфраструктури України та Державною авіаційною службою.

Як повідомляв Укрінформ, низка міжнародних страхових компаній, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка, 14 лютого, припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Через це у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участі керівництва Офісу Президента, Державної авіаційної служби, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень.

За результатами наради було напрацьовано низку рішень для запобігання подальшому загостренню ситуації. Зокрема, для цього за погодженням з бюджетним комітетом ВР, обсяг резервного фонду Держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-