На Запорізькій АЕС відключать від мережі четвертий енергоблок

На Запорізькій АЕС відключать від мережі четвертий енергоблок

Укрінформ
На Запорізькій атомній електростанції (АЕС) заплановано відключення від енергомережі енергоблоку №4 до 27 січня 2022 року для усунення газової нещільності турбогенератора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Запорізької АЕС.

"Згідно поданої заявки 25 січня 2022 року планується відключення від енергосистеми енергоблока №4 Запорізької АЕС для усунення газової нещільності турбогенератора. За планом роботи триватимуть до 07:00 27 січня, після чого енергоблок буде підключено до енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в даний час в роботі знаходяться 6 енергоблоків Запорізької АЕС.

Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Читайте також: Запорізька АЕС пройшла аудиторську перевірку інтегрованої системи управління

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 році, третій - в 1986 році, четвертий - в 1987 році, п'ятий - в 1989 році, шостий - в 1995 році.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня 2022 року відключили від енергомережі енергоблок №1 Хмельницької атомної електростанції (АЕС) через спрацювання диференційного захисту блочного трансформатора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-