ОГТСУ торік протранспортував 27,3 мільярда кубів газу українським споживачам

ОГТСУ торік протранспортував 27,3 мільярда кубів газу українським споживачам

Інфографіка
Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) минулого року протранспортував 27,3 млрд кубометрів "блакитного палива" споживачам в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГТСУ.

"За даними Оператора ГТС України, у 2021 році з газотранспортної системи України до операторів газорозподільчих мереж (обл- та міськгази) та прямих споживачів (великих підприємств - ред.) надійшло 27,3 млрд куб. м природного газу", - йдеться у повідомленні.

При цьому найбільше газу було доставлено до точок виходу з газотранспортної системи Дніпропетровської (3,45 млрд кубометрів), Донецької (2,03 млрд кубометрів), Харківської (1,96 млрд кубометрів) областей та Києва (2,37 млрд кубометрів).

У 2021 році порівняно із 2020-им зафіксоване зниження транспортування "блакитного палива" до точок виходу з ГТС Києва та Чернігівської області - на 18%, Харківської - на 15%, Черкаської - на 11%. Зростання обсягів транспортування газу зафіксоване до точок виходу з ГТС Кіровоградської (+14%), Запорізької (+9%), Львівської та Чернівецької ( по +8%) та Житомирської (+7%) областей.

Читайте також: Росія з початку року скоротила транзит газу через Україну

Як повідомлялося, за минулий рік РФ протранзитувала через Україну 41,7 млрд куб. м газу, використавши заброньовані потужності по точках входу на 93,8%, по точках виходу – на 91%. Порівняно із 2020 роком транзит газу українською ГТС зменшився на 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-