МВФ затвердив транш для України в розмірі майже $700 мільйонів

МВФ затвердив транш для України в розмірі майже $700 мільйонів

Укрінформ
Виконавча рада МВФ на засіданні щодо перегляду поточної програми Stand-by для України ухвалила рішення про її продовження та виділення траншу в розмірі близько $700 мільйонів.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в Міжнародному валютному фонді.

"Завершення огляду дозволить владі (України - ред.) отримати еквівалент близько 699 мільйонів доларів США (500 мільйонів СПЗ), в результаті чого загальна сума виплат за поточним договором Stand-by становитиме приблизно 2,8 мільярда доларів США (2 мільярди СПЗ)", - зазначили у МВФ.

Виконавча рада також схвалила продовження дії угоди Stand-by до кінця червня 2022 року та зміну розкладу виплат за програмою.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні  Міжнародний валютний фонд і уряд України уклали попередню угоду на рівні персоналу щодо продовження програми кредитування Stand-by.

Ця програма, затверджена в червні 2020 року, була розрахована на 18 місяців. Вона передбачала виділення Україні $5 мільярдів, причому, $2,1 мільярда були надані одразу.

Програма МВФ для України має на меті допомогти уряду подолати наслідки пандемії COVID-19, підтримати економічне відновлення та реалізувати важливі структурні реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-