НКРЕКП планує підвищити тариф Укренерго на передачу електроенергії на 11,4%

НКРЕКП планує підвищити тариф Укренерго на передачу електроенергії на 11,4%

Укрінформ
НКРЕКП схвалила проєкт постанови про збільшення у 2022 році тарифу НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії на 11,4% до 327,49 грн/МВт-год. порівняно з діючим тарифом (293,93 грн/МВт-год.).

Відповідне рішення прийняте на засіданні НКРЕКП 10 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що прогнозний необхідний дохід (прогнозовані витрати) у структурі тарифу на послуги з передачі електричної енергії Укренерго на 2022 рік становить 47,341 млрд грн.

Схвалений проєкт постанови НКРЕКП "Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК "Укренерго" на 2022 рік", разом з обґрунтувальними матеріалами буде розміщений на офіційному вебсайті НКРЕКП для громадського обговорення.

Крім того, регулятор планує встановити на 2022 рік тариф Укренерго на послуги з диспетчерсьвого управління в розмірі 62,22 грн/МВт-год., що на 57,9% більше порівняно з діючим тарифом (39,41 грн/МВт-год.).

Читайте також: В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації

Як повідомлялося, 3 листопада НЕК «Укренерго» здійснила дебютний випуск п’ятирічних «зелених» єврооблігацій сталого розвитку (Green and Sustainability-linked bonds) на 825 млн дол. з дохідністю 6,875%. Кошти від випуску будуть використані для погашення заборгованості перед ДП «Гарантований покупець», а будь-які кошти, що залишаться після погашення даного боргу, будуть використані для фінансування або рефінансування інших прийнятних «зелених» проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-