ВАКС закрив провадження у справі про арешт Дубілета

ВАКС закрив провадження у справі про арешт Дубілета

Відео
Укрінформ
Вищий антикорупційний суд закрив провадження у справі про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ексголові правління одного з найбільших банків України.

Як передає Укрінформ, про це ВАКС повідомляє у Фейсбуці. 

“У четвер, 9 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду закрила провадження у справі №991/3350/21 за клопотанням детектива НАБУ, погоджене із прокурором САП, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ексголові правління одного з найбільших банків України”, - ідеться у повідомленні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали буде складений та оголошений 10 вересня о 15:30.

Як нагадали у ВАКС, колишній голова правління банку підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінальног кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 20 липня частково задовольнила скаргу адвокатів колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і скасувала його заочний арешт.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Інтерполу з проханням щодо оголошення у розшук Дубілета, який наразі переховується за кордоном.

Читайте також: Рішення ВАКС щодо Дубілета «болісно вдарило» по справі — Ситник

Дубілета підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн ПриватБанку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

За версією слідства, ексголова правління ПриватБанку в останній день перед визнанням банку неплатоспроможним у грудні 2016 року спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку у цьому банку.

У НАБУ вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

Читайте також: Дубілет пішов до суду, щоб МВС видалило оголошення про його розшук

Також наприкінці лютого Дубілету, колишньому заступнику голови правління банку Володимиру Яценку і колишній очільниці одного з підрозділів банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

2 вересня Дубілет звернувся в Окружний адміністративний суд Києва із позовом, у якому просить зобов’язати Міністерство внутрішніх справ видалити з офіційного сайту інформацію про його розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-