РНБО готова вводити тимчасові адміністрації в обленерго

РНБО готова вводити тимчасові адміністрації в обленерго

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони розглядає можливість введення тимчасових адміністрацій до приватних енергокомпаній, якщо виникне загроза нацбезпеці.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Краматорську Донецької області, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо ознаки монополізації на цьому ринку. На сьогодні у нас декілька прізвищ: це пан Ахметов, Новинський, брати Суркіси, Григоришин, Боголюбов, Коломойський, Льовочкін, Бойко і громадянин Росії Воєводін володіють мережею. У разі загрози національній безпеці й обороні ми розглядаємо питання введення тимчасових адміністрацій", - сказав Данілов.

Читайте також: Ціну на електроенергію для населення не змінять до кінця серпня - Кабмін

Також секретар РНБО підкреслив, що влада не дасть маніпулювати тарифами. Так, є завдання не допустити підвищення цін на електроенергію для уразливих верств населення.

Як повідомлялося, на початку липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) почала розслідування поведінки учасників ринку електроенергії на ринку "на добу наперед" (РДН). Розслідування порушень законодавства, яке регулює функціонування ринку електричної енергії, проводиться відносно компаній "Юнайтед Енерджі", "Д.Трейдинг", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", "Центренерго", "Енер Джи", "Енергозахід", "Екотеч Енерджі", "Ентра М", "Ютіліті Трейдінг", "Артлекс-Енерджі" та "ОНК-Груп".

Антимонопольний комітет вбачає ознаки антиконкурентних узгоджених дій на ринку електроенергії і з власної ініціативи розпочав розслідування наявності чи відсутності ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-