Фінансовий ринок поповнили чотири компанії - Нацбанк

Фінансовий ринок поповнили чотири компанії - Нацбанк

Укрінформ
Національний банк вніс три компанії до Державного реєстру фінансових установ, одну компанію - до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, і видав одному страховику нову ліцензію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ. 

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг Національного банку України ухвалив рішення внести:

  • до Державного реєстру фінансових установ ПТ “Ломбард “Капітал-Кредит” Шевченко і компанія”, ТОВ “Єнот Фінанс” та ТОВ “ФК “Корнер Пеймент”. ТОВ “Єнот Фінанс” та ТОВ “ФК “Корнер Пеймент” отримали ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а ТОВ “Лайт Лізинг” – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу. ПТ “Ломбард “Капітал-кредит” Шевченко і компанія” наразі не має ліцензії на надання фінансових послуг;
  • до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, ТОВ “Лайт Лізинг”.
Читайте також: На фінансовому ринку з’явилися дві нові компанії – НБУ

Комітет також ухвалив рішення видати нову ліцензію ПРАТ “СК “Перша”, а саме на добровільне страхування виданих гарантій (порук) та прийнятих гарантій. Обсяг страхових премій цієї компанії становив 145,2 млн грн станом на 31 березня 2021 року, а вартість активів – 771,6 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 1,2% від загального обсягу. Її страховий портфель переважно складається з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного).

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-