Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Укрінформ
Господарський суд Київської області постановив стягнути майно ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" на користь Національного банку через заборгованість за іпотечним договором.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення суду оприлюднено в Реєстрі судових рішень

Третьою стороною на стороні відповідача у судовому процесі був банк "Фінанси і кредит", який належав Костянтину Жеваго. Майно було стягнуто на користь НБУ в рахунок погашення заборгованості банку, яка станом на 29 квітня 2021 року становила 1,59 млрд грн.

Згідно з матеріалами справи, між банком "Фінанси і кредит", Білоцерківською ТЕЦ та НБУ у лютому 2015 року був укладений договір іпотеки в якості забезпечення виконання позичальником своїх договірних зобов`язань перед Нацбанком.

Читайте також: До трійки найзаможніших українців увійшли Ахметов, Пінчук та Жеваго – Forbes

Майно Білоцерківської ТЕЦ буде реалізоване на відкритих торгах у межах процедури виконавчого провадження.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Читайте також: Суд дозволив арештувати ексдепутата Жеваго

У серпні 2019 року ДБР повідомило двом топменеджерам збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови. Жеваго з жовтня 2019 року перебуває в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-