В Укрзалізниці заявляють, що знайшли позитивні рішення для більшості вимог профспілки

В Укрзалізниці заявляють, що знайшли позитивні рішення для більшості вимог профспілки

Ексклюзив
Укрінформ
В акціонерному товаристві "Укрзалізниця" заявляють, що знайшли позитивні рішення щодо більшості вимог профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Про це Укрзалізниця повідомила у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

"Значна частина вимог профспілки залізничників і транспортних будівельників України вирішена позитивно",- йдеться у документі.

Також зазначається, що керівництво Укрзалізниці співпрацює з діючими профспілковими організаціями на принципах соціального діалогу.

"Партнерські відносини товариства та профспілки залізничників і транспортних будівельників України перевірені часом, адже знайшли своє закріплення у системі колективно-договірних відносин. З іншими діючими у товаристві профспілками ведеться конструктивна співпраця, що притаманна сторонам соціального діалогу", - додали в УЗ.

Крім того, в компанії звертають увагу, що всі гострі питання, що періодично виникають, вирішуються під час переговорних процедур.

Зокрема, як нагадали в Укрзалізниці, «внаслідок плідної співпраці в рамках соціального діалогу та перемовин з профспілкою залізничників і транспортних будівельників України 25 березня УЗ прийняла ряд рішень щодо покращення матеріального стану працівників, серед яких: відмінити режим неповного (чотириденного) робочого тижня з 15 квітня 2021; відновити всі відтерміновані у часі соціальні виплати працівникам з 01 квітня 2021».

В компанії зазначили, що відтерміновані соціальні виплати здійснюватимуться в кілька етапів та будуть повністю виплачені до кінця червня 2021 року, при цьому поточні виплати будуть виплачуватись відповідно до умов та строків, визначених колективними договорами підрозділів. Також Укрзалізниця збільшила на 25 % розмір добових на відрядження у межах України для всіх працівників з 1 квітня, що стосуватиметься значної частини працівників, зокрема, робота яких постійно проходить в дорозі або має роз’їзний, пересувний характер робіт, а також при застосовуванні вахтового методу організації робіт.

Читайте також: Укрзалізниця збільшує на 10% тарифні ставки та оклади

В Укрзалізниці також нагадали, що 30 березня засвідчили намір з 1 червня 2021 року за умови стабілізації фінансово-економічного стану товариства підвищити на 10% тарифні ставки і посадові оклади усім працівникам, окрім тих, посадовий оклад яких перевищує 30 тис. грн, а за умови виконання основних дохідних показників розглянути можливість подальшого підвищення з 1 жовтня 2021 року.

При цьому в Укрзалізниці повідомили, що профспілка залізничників і транспортних будівельників України прийняла рішення акцію "Робота за правилами", яка була запланована на 31 березня і передбачала страйк залізничників, відтермінувати у часі в залежності від розвитку ситуації в АТ.

Як повідомлялося, раніше профспілка залізничників і транспортних будівельників України оголосила про проведення 31 березня акції "Робота за правилами" через зниження зарплатні та неприйнятні умови праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-