Криклій назвав причину звільнення керівника Укрзалізниці

Криклій назвав причину звільнення керівника Укрзалізниці

Укрінформ
Однією з причин звільнення Володимира Жмака з посади голови правління АТ "Укрзалізниця" стала відсутність послідовної і системної стратегії з розділення компанії. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією.

"Якщо створюються нові вертикалі і ми говоримо про розділення компанії, то це має бути послідовна візія і стратегія, а не просто створення нових юридичних осіб, власне, що вони і зробили і рішенням правління почали їх реєструвати. Без того, щоб проговорити це з 240 реальними або з 260 номінальними працівниками, які є у компанії, пояснити логіку, пояснити це наглядовій раді, пояснити акціонеру", - зазначив міністр.

Він додав, що уряд, як акціонер Укрзалізниці, також хотів би розуміти - як саме в компанії планують здійснювати розділення та впроваджувати відповідну реформу.

"Реформа - це не про те, щоб ми на папері створили якісь юридичні особи, це розуміння наших глобальних цілей. На жаль в Укрзалізниці не було цього зроблено, не було підготовлено, не було системного бачення. Я був вимушений звернутися до наших міжнародних партнерів, до Європейського банку реконструкції та розвитку, щоб вони нам допомогли розробити стратегію реалізації цієї реформи по розділенню компанії, по анбандлінгу Укрзалізниці. Бо людини з системною візією в середині компанії бракувало", - наголосив Криклій.

Читайте також: Укрзалізниця зробила заяву після звільнення голови правління

За його словами, крім цього в Укрзалізниці не було вирішено питання про скасування чотириденного робочого тижня. Криклій зауважив, що на п'ятиденний робочий тиждень компанія перейшла вже після звільнення Жмака. Також компанія почала скорочувати обсяги вантажних перевезень, зростання яких відбулось лише за останній місяць.

"Було ще інших операційних запитань, але знову ж таки це рішення наглядової ради, уряд це рішення підтримав. Тепер ми маємо не зволікати з тим, щоб з'явився новий керівник", - додав Криклій.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака. Тимчасово виконання обов'язків голови правління було покладено на члена правління компанії Івана Юрика.

Жмак був призначений на посаду 26 серпня 2020 року. До цього він був членом наглядової ради ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-