Міністрам доручили проаналізувати роботу правління та наглядової ради Укрзалізниці

Міністрам доручили проаналізувати роботу правління та наглядової ради Укрзалізниці

Документ
Укрінформ
Прем’єр–міністр Денис Шмигаль доручив міністрам надати аналітичну інформацію про роботу АТ «Укрзалізниця» з 2015 року, а також про роботу наглядової ради та правління підприємства у період з 2017 до 2021 року.

Про це інформує Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення міністрам розглянути звернення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що займається питанням перевірки та оцінки стану АТ «Укрзалізниця», та надати відповідну інформацію». - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр юстиції Денис Малюська мають в одноденний термін розглянути звернення, проаналізувати роботу АТ «Укрзалізниця», починаючи з 2015 року. Зокрема, діяльність наглядової ради і правління державного підприємства за 2017-2021 роки.

Після опрацювання звернення міністри мають надати аналітичну інформацію для тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Читайте також: Голова правління Укрзалізниці готовий свідчити на ТСК під поліграфом

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління акціонерного товариства "Українська залізниця" Володимира Жмака. Уряд також ухвалив рішення про тимчасове покладення обов'язків голови правління Укрзалізниці на Івана Юрика (член правління Укрзалізниці).

5 березня у Фейсбуці народний депутат Юлія Гришина повідомила, що Тимчасова слідча комісія з питань перевірки та оцінки стану УЗ ухвалила рішення "звернутися до Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії".

Вона додала, що на наступному засіданні ТСК заслухає правління УЗ щодо ситуації, яка склалася.

За словами Гришиної, у травні минулого року ревізія Укрзалізниці виявила порушень майже на 12 млрд грн. Депутат зауважила, що до неї надійшло понад 20 звернень від окремих працівників та цілих колективів УЗ, які скаржаться на грубі порушення трудового законодавства, розтрати, привласнення та нецільове використання ресурсів підприємства.

На той час голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак, коментуючи це засідання ТСК, висловлював сподівання, що ініційоване комісією питання розгляду компетенції правління компанії є непорозумінням.

ТСК була створена у Верховній Раді 27 січня. Її головою обрали народного депутата Юлію Гришину (фракція партії "Слуга народу"), заступником - члена фракції "Опозиційна платформа - За життя" Федора Христенка. До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-