Концесія «Ольвії»: УЗ і катарська Qterminals мають покращити якість перевезень у Миколаєві

Концесія «Ольвії»: УЗ і катарська Qterminals мають покращити якість перевезень у Миколаєві

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» та проєктна компанія катарського портового оператора QTerminals W.L.L. - ТОВ «Кютерміналз Ольвія» співпрацюватимуть у рамках концесії спеціалізованого морського порту «Ольвія» для покращення якості послуг залізничних перевезень у Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства.

«У межах цієї концесії проєктна компанія концесіонера ТОВ «Кютерміналз Ольвія» та Укрзалізниця співпрацюватимуть задля здійснення безперешкодних та регулярних залізничних перевезень на території міста Миколаїв та подальшого їх розвитку», - розповів Криклій.

Він нагадав, що в рамках концесії морського порту «Ольвія» до роботи в Україні було залучено провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals, що управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад 7 млрд доларів.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня 2020 року відбулося підписання договору між Міністерством інфраструктури України, ДП «Адміністрація морських портів України» та катарською компанією «QTerminals» стосовно передачі в концесію українського порту «Ольвія» (м. Миколаїв).

Читайте також: Заступник глави МЗС обговорив концесію порту «Ольвія» із катарськими партнерами

У рамках укладеної угоди катарська компанія зобов’язалась упродовж наступних п’яти років інвестувати 3,4 млрд грн. у розвиток українського порту та його інфраструктури. Реалізація спільно з Катаром проєкту в українському порту «Ольвія» стане найбільшою прямою іноземною інвестицією у портову галузь України за всю історію незалежності.

QTerminals – катарський портовий оператор, заснований Мвані Катар (51% акцій) та Мілаха (49% акцій). Компанія надає послуги з перевезення контейнерних та генеральних вантажів, RORO перевезень, транспортування худоби, а також послуги постачання для морських суден у рамках першої фази розвитку порту Хамад, який є виходом Катару до міжнародної торгівлі. QTerminals відповідальна за забезпечення імпорту та експорту Катару, його морські торговельні потоки та стимулювання економічного зростання на місцевому й регіональному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-