Рада залишила 13% акцизу від пального місцевим бюджетам

Рада залишила 13% акцизу від пального місцевим бюджетам

Укрінформ
Верховна Рада внесла до Бюджетного кодексу зміни, відповідно до яких 13% акцизу від пального і надалі надходитиме до місцевих бюджетів.

Як передає Укрінформ, за таке рішення 15 грудня проголосували 236 народних депутатів.

"Ця правка стосується зарахування акцизу з продажу пального, який станом на сьогодні зараховувався у місцеві бюджети. Але з 2021 року його хотіли забрати з місцевих бюджетів. А це у більшості ОТГ значна стаття доходів... Громади просто кричать про те, наскільки їм необхідно залишити цей акциз", - заявила під час обговорення змін до Бюджетного кодексу народний депутат Галина Васильченко.

Разом з тим, профільний комітет відзначив, що даний акцизний податок є джерелом дорожнього фонду, тож питання зарахування акцизного податку у розмірі 13,44% до місцевого бюджету пропонувалося врегулювати в інший спосіб.

"Ми пропонуємо у законі про державний бюджет шляхом розподілу субвенцій, які надаються місцевим бюджетам на дороги, розподілити (надходження від акцизу – ред.) між бюджетами самоврядування відповідно до протяжності вулиць і доріг комунальної власності", - нагадали у комітеті.

Читайте також: Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу

Як повідомлялося, за ініціативою Верховної Ради, бюджети громад планувалося позбавитися доходів від акцизу на пальне. Пізніше було вирішено акциз залишити, однак змінити механізм його розподілу: кошти від акцизу на пальне мав розподіляти уряд відповідно до протяжності доріг та вулиць ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-