Чиновники Укрзалізниці на 100 мільйонів накупили неякісних запчастин - СБУ

Чиновники Укрзалізниці на 100 мільйонів накупили неякісних запчастин - СБУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала закупівлю неякісних запчастин для потреб Укрзалізниці на понад 100 мільйонів гривень, що створювало загрозу стабільному функціонуванню залізничних перевезень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисники встигли поставити Укрзалізниці неякісної продукції на понад 100 мільйонів гривень. Значна частина коштів переводилась у готівку та привласнювалась фігурантами через фірми з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

Чиновники Укрзалізниці на 100 мільйонів накупили неякісних запчастин - СБУ

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що оборудку організували представники комерційних структур за «підтримки» посадовців керівного складу Укрзалізниці. Через високий рівень зносу рухомого складу та нестачу коштів на оновлення основних засобів зловмисники налагодили постачання запчастин та обладнання неналежної якості. Продукція, зокрема, не відповідала встановленим характеристикам, була із явними ознаками попереднього використання. Частина запчастин, за версією слідства, виготовлена в кустарний спосіб, частина - викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі.

За висновками експертів, експлуатація такого обладнання на рухомому складі Укрзалізниці призводила до системного виходу її з ладу, виникнення надзвичайних подій та зривів перевезень.

Читайте також: СБУ запобігла укладанню збиткового екологічного контракту на мільйони гривень

Наразі оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Сумській області та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора проводять у 5 регіонах України санкціоновані обшуки на структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця» та комерційних структурах, виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-