Укрзалізниця вдвічі збільшила обсяги контейнерних перевезень

Укрзалізниця вдвічі збільшила обсяги контейнерних перевезень

Укрінформ
За 4 місяці 2020 року АТ "Укрзалізниця" більш ніж у 2 рази збільшила обсяги контейнерних перевезень порівняно з відповідними минулорічними показниками.

Про це розповів в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця» Роман Веприцький, повідомляє пресслужба компанії.

"Ринок контейнерних перевезень в Україні демонструє позитивну динаміку зросту в середньому на 13-15% щороку. Відповідно, ріст контейнерних перевезень відбувається і на залізниці. Так, за перші 4 місяці 2020 року залізницею в складі контейнерних поїздів перевезено 90 тис. TEU (ДФЕ або двадцятифутовий еквівалент), що більш ніж у 2 рази перевищує обсяги перевезень за аналогічний період 2019 року", - сказав Веприцький.

За його словами, розвиток залізничних контейнерних перевезень в Україні має бути одним з головних напрямів товариства. Для того, щоб цей розвиток не був хаотичним в Укрзалізниці наразі працюють над стратегією розвитку мультимодальних перевезень.

«Ринок мультимодальних перевезень має великий потенціал. Проте для подальшого його розвитку ми маємо вирішити питання, пов’язані з оновленням рухомого складу, будівництвом мережі інтермодальних терміналів та технічним оснащенням діючих терміналів. Це і є ключові напрями, над якими ми працюємо у стратегії розвитку», — підкреслив Веприцький.

Він додав, що стратегія покликана вирішити ряд питань для подальшого динамічного розвитку контейнерних перевезень.

Веприцький нагадав, що до 2030 року перевезення контейнерів залізницею може сягнути 2,8 млн TEU.

Читайте також: Контейнерний поїзд з Китаю до Польщі вперше проїхав територією України

Згідно з інформацією АТ "Укрзалізниця", у 2019 році в Україні було перевезено понад 348 тис. TEU контейнерних вантажів. Разом з тим у складі контейнерних поїздів минулого року було перевезено понад 163,3 тис. TEU контейнерних вантажів, що на 71% більше, ніж у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-