Укрзалізниця за минулий рік отримала 3 мільярди чистого прибутку

Укрзалізниця за минулий рік отримала 3 мільярди чистого прибутку

Укрінформ
Чистий прибуток АТ «Укрзалізниця» за 2019 рік становив 3 млрд грн, тоді як прибуток до оподаткування, виплати процентів та нарахування амортизації (EBITDA) - 17,3 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

"Загальний фінансовий результат АТ «Укрзалізниця» за минулий рік склав 3 млрд грн. Зокрема, показник EBITDA за підсумками минулого року досяг 17,3 млрд грн, що на 6% більше, ніж у 2018 році. При цьому дохід від реалізації продукції Укрзалізниці в порівнянні з попереднім періодом збільшився на 8,4% - до 90,4 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільша частка (91%) у структурі доходу від реалізації продукції - це доходи від перевезень вантажів та пасажирів, які у 2019 році сягнули 82,4 млрд грн.

Упродовж 2019 року компанія погасила 60% основної суми (300 млн дол. США) за єврооблігаціями, випущеними у 2013 році.

«Укрзалізниця увійшла у турбулентний 2020 рік із запасом міцності та очевидними досягненнями в управлінні ефективністю операцій, дохідністю та ліквідністю. Компанія поліпшила свій фінансовий результат, виконавши при цьому усі зобов’язання перед державою, суспільством та кредиторами – вчасно та в повному обсязі”, - прокоментував в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Читайте також: Укрзалізниця поставила на паузу співробітництво з Deutsche Bahn - Криклій

За його словами, нині слід сфокусуватися на розв’язанні нагальних проблем галузі – віднайденні джерел фінансування для закупівлі рухомого складу, звільненні залізниць від сплати земельного податку, питаннях тарифоутворення, які не є новими, але будуть іще більш відчутними на тлі кризових явищ в економіці, спричинених епідемією COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році чистий прибуток АТ "Укрзалізниця" становив 203,9 млн грн, що на 80% більше, ніж у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-