Корпорація Дубневичів назвала

Корпорація Дубневичів назвала "маніпулятивними" звинувачення Укрзалізниці

Укрінформ
Корпорація КРТ, власниками якої є брати Ярослав та Богдан Дубневичі, назвала "маніпулятивними" звинувачення керівництва Укрзалізниці на адресу корпорації у тому, що перевізник зазнав мільйонних збитків при закупівлі та постачанні анкерів (елементів залізничного кріплення).

Про це йдеться у заяві ТОВ НВП "Корпорація КРТ" у відповідь на звинувачення глави правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова в завданні збитку перевізнику в розмірі 60 млн грн, яку отримав Укрінформ.

"У зв’язку із резонансними заявами керівника правління АТ "Укрзалізниця" Кравцова Є. про нібито можливі збитки під час закупівель анкерів АЗ-2 ми, як національна компанія-виробник залізничних скріплень, не можемо мовчати та спостерігати за відвертими маніпуляціями правління АТ "УЗ". Ми вважаємо, що такі некомпетентні заяви є лише прикриттям неспроможності теперішнього керівництва АТ "УЗ" в реалізації програми розвитку залізниці та корупційним лобіюванням певних постачальників застарілого та дорогого скріплення", - зазначається в заяві.

У корпорації підкреслили, що технологія з болтовим скріпленням, яку використовує Укрзалізниця, є застарілою та дорожчою, тоді як пружні кріплення, які постачала корпорація КРТ, дозволяють оновлювати залізничні шляхи "до європейського зразка".

"Незважаючи на багаторічну співпрацю і тисячі модернізованих колій завдяки пружним скріпленням, виготовленим нашим підприємством, а також незважаючи на укладені угоди за результатами торгів із ПрАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал" та ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону", правління Укрзалізниці відмовляється від нашої продукції та планує проводити ремонт колій за допомогою застарілих скріплень типу КБ. І це в ХХІ столітті, коли практично всі провідні європейські країни використовують пружні", - наголошується в заяві корпорації.

У КРТ також зазначили, що шпала з болтовим кріпленням є дорожчою за шпалу з пружним кріпленням на 443 грн, тобто укладення Укрзалізницею 1 км шляху на скріпленнях КБ, за підрахунками корпорації, призведе до перевитрат на 815 000 грн.

У зв’язку з цим КРТ має намір звернутися до правоохоронних органів, "щоб попередити спробу перевитрат коштів АТ "Укрзалізниця".

"У такій ситуації вважаємо за необхідне звернутися у правоохоронні органи, щоб попередити спробу перевитрат коштів АТ "Укрзалізниця" на понад 30% на закупівлю застарілих скріплень, що імовірно містить корупційну складову", - підкреслюється у заяві.

Читайте також: "Укрзалізниця" розпочала процес закупівлі вагонів за кошти ЄБРР

Крім цього, КРТ заявляє, що звертатиметься до Президента та Прем’єр-міністра з вимогою надати оцінку діям правління Укразалізниці, які, на думку корпорації, "завдають збитків залізничній галузі".

Як повідомлялося, голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов заявив, що його компанія передала до правоохоронних органів матеріали щодо мільйонних збитків, яких вона зазнала при купівлі анкерів у дилерів ТОВ "Корпорація КРТ" братів Богдана та Ярослава Дубневичів.

Кравцов розповів, що дві компанії зі схожими назвами, упродовж 2018-2019 років постачали УЗ закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Однак, за його словами, перевірка показала, що анкери завозили з Білорусі, а імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку.

За підрахунками Укрзалізниці, в результаті такої схеми лише за 7 місяців 2019 року завищення вартості могло скласти більше 60 млн грн. Саме тому, за його словами, місяць тому залізниця призупинила "рознарядки" на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-