З Укрзалізниці незаконно стягнули 2,4 мільйона - справу передали до суду

З Укрзалізниці незаконно стягнули 2,4 мільйона - справу передали до суду

Укрінформ
Київська місцева прокуратура №7 завершила досудове розслідування за підозрою директора товариства у замаху на привласнення коштів АТ "Українська залізниця" в особливо великих розмірах під час закупівлі за бюджетні кошти.
Про це повідомляє прокуратура Києва у Facebook.

Як зазначається, слідством встановлено, що у 2017 році за результатами тендеру приватне підприємство зобов’язалось здійснити поставку екскаватора, для потреб АТ "Українська залізниця" вартістю 2,7 млн грн.

"Однак, підозрюваний, з метою привласнення грошових коштів, здійснив поставку самостійно зібраного екскаватора, який не відповідав вказаним вимогам та фактична вартість якого становила не більше 300 тис. грн. У зв’язку з чим представники АТ "Українська залізниця" відмовилися приймати поставлений екскаватор", - йдеться у повідомленні.

Представники комерційної структури перереєстрували товариство та призначили директором підставну особу, необізнану про їх незаконну діяльність і забезпечили прийняття судового рішення, яке зобов’язало АТ "Українська залізниця" прийняти екскаватор та перерахувати на користь приватного підприємства 2,7 млн грн.

Читайте також: Тарифи Укрзалізниці базуються на довіднику 1970-х років - Омелян

"За результатами досудового розслідування матеріали відносно фіктивного засновника та директора товариства скеровано до суду за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України для розгляду по суті", - інформують у прокуратурі.

На екскаватор та майно підозрюваного, яке підлягає конфіскації - накладено арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-