Кубів презентував звіт про досягнення України у реалізації Цілей сталого розвитку ООН

Кубів презентував звіт про досягнення України у реалізації Цілей сталого розвитку ООН

Укрінформ
На засіданні Міжвідомчої робочої групи презентовано результати прогресу України у досягненні Цілей cталого розвитку за напрямком “Гідна праця та економічне зростання в Україні”.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

"27 серпня відбулось п’яте засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації процесів імплементації та забезпечення моніторингу Цілей сталого розвитку під співголовуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та Координатора системи ООН в Україні, координатора з гуманітарних питань Лубрані Оснат. На засіданні були презентовані результати прогресу України у досягненні Цілей Сталого Розвитку за напрямком “Гідна праця та економічне зростання в Україні”, спрямована на збалансування соціальних, економічних та екологічних аспектів сталого розвитку", - йдеться в повідомленні.

За словами Кубіва, моніторингові звіти та Національна тематична доповідь – це перші ґрунтовні роботи, що демонструють прогрес України у досягненні Цілей сталого розвитку.

"Сьогодні це звіт по цілі “Гідна праця та економічне зростання в Україні”, що містить динаміку за ключовими індикаторами 2016-2018 років у сфері соціальної та економічної політики, підвищення продуктивності виробництва, відтак зростання рівня життя громадян України”, - сказав Кубів.

Важливою складовою Моніторингового звіту є моніторинг показників досягнення 17 Цілей сталого розвитку в Україні, підготовлений Держстатом.

"Моніторинговий звіт - це інструмент об'єктивної оцінки того, що зроблено і що належить зробити далі. Цьогоріч у липні ми уже презентували інформацію щодо прогресу України на шляху досягнення по цілі “Гідна праця та економічне зростання в Україні” на Політичному форумі високого рівня зі стійкого розвитку ООН. Продовженням нашої роботи буде звіт України, який відбудеться у 2020 році на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку", - наголосив Кубів.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Як повідомляв Укрінформ, Цілі сталого розвитку (ЦСР) — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі. Серед інших пріоритетів, вони також охоплюють нові сфери, такі як кліматичні зміни, економічна нерівність, інновації, стале споживання, мир і справедливість.

ЦСР набули чинності у січні 2016 року, і вони лежатимуть в основі політики та фінансування ПРООН протягом наступних 15 років.

З 2016 року Україна втілює Цілі сталого розвитку з урахуванням національних особливостей, зазначених у Національній доповіді “Цілі сталого розвитку: Україна”. У доповіді визначений перелік із 86 завдань та 183 індикатори, у розрізі яких буде проводитися збір даних для моніторингу стану реалізації Цілей.

21 серпня 2019 року уряд схвалив розпорядження, яким впорядкував правила збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-