Укрзалізниця запустила більш швидкий контейнерний поїзд до Польщі

Укрзалізниця запустила більш швидкий контейнерний поїзд до Польщі

Укрінформ
Укрзалізниця запустила новий контейнерний поїзд до Польщі, що втричі скорочує час доставки.

Про розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Укрзалізниця запустила новий регулярний контейнерний поїзд від ст. Нижньодніпровськ-Вузол (Україна) — ст. Славкув (Польща). Щосуботи він збиратиме контейнери зі станцій Запоріжжя, Маріуполь-Сортувальний та Нікополь", - зазначив Кравцов.

За його словами, швидкість доставки контейнерів до кордону України з Польщею значно скорочено — до 40 годин замість кількох діб. Крім того, завдяки збільшенню швидкості доставки вартість перевезення контейнерів на фітингових платформах власності АТ «Укрзалізниця», які знаходяться на балансі філії «Центр транспортного сервісу «Ліски», знижено від 20 до 25 відсотків.

«Укрзалізниця в рамках нового підходу до організації контейнерних перевезень гарантує якість комплексного сервісу. Адже прямий контейнерний поїзд, який прямує з суворим дотриманням графіку без жодних маневрових операцій на шляху та з прискореною технологією перетину кордону, — це цілорічна всепогодна альтернатива автомобільним перевезенням», — прокоментував Кравцов.

Читайте також: В Укрзалізниці повідомили про нове місце прикордонного контролю у поїзді Київ-Варшава

Загалом це вже 19-ий контейнерний поїзд Укрзалізниці, що курсуватиме на постійній основі, з них 8 транзитних.

«Наразі розглядаємо можливість організації нових контейнерних поїздів за маршрутом Литва — Україна — Литва. Наші фахівці з логістики контейнерних перевезень уже домовляються про співпрацю з колегами АТ «Литовські залізниці», ДО «Білоруська залізниця» та ТОВ «Containerships»», — повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-