Омелян сподівається, що Таллінн цьогоріч приєднається до

Омелян сподівається, що Таллінн цьогоріч приєднається до "Потяга чотирьох столиць"

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що цього року столиця Естонії Таллінн приєднається до "Потяга чотирьох столиць" (Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига).

Про це міністр сказав під час конференції з питань розвитку Транс'європейської транспортної мережі TEN-T та Європейського механізму «З’єднання Європи» CEF (Connecting Europe Facility) у Бухаресті (Румунія), повідомляє прес-служба міністерства.

"Минулого року ми також впровадили в життя проект «Потяг чотирьох столиць», який іде з країн Балтії до України через територію Білорусі. Я сподіваюсь, що цього року до маршруту приєднається ще одна п'ята столиця - Таллінн. Так, одним маршрутом ми з’єднаємо 5 міст – Київ, Мінськ, Ригу, Вільнюс та Таллінн. Попит і інтерес на такі напрямки величезний, як з української сторони, так і зі сторони громадян ЄС», - зазначив Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, поїзд Київ-Мінськ (Білорусь)-Вільнюс(Литва)-Рига (Латвія) почав курсувати з 28 вересня 2018 року.

Читайте також: Україна приєдналась до Європейського механізму взаємодії CEF - Омелян

Європейський механізм взаємодії (CEF) надає підтримку транс'європейським мережам та інфраструктурним проектам у секторі транспорту, комунікацій та енергетики. Окрім грантів, CEF пропонує фінансову підтримку проектів за допомогою інноваційних фінансових інструментів, таких як гарантії та проектні облігації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-