Кравцов розповів, як в Укрзалізниці створюють ефективну модель управління

Кравцов розповів, як в Укрзалізниці створюють ефективну модель управління

Укрінформ
Укрзалізниця та компанія Deloitte визначили першочергові кроки щодо імплементації плану дій з корпоративного управління компанії.

Про це розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Фахівці Укрзалізниці спільно з компанією Deloitte визначили першочергові кроки щодо імплементації плану дій з корпоративного управління компанії, схваленого урядом у грудні минулого року. Він покликаний створити сучасну ефективну модель управління компанією", - зазначив Кравцов.

За його словами, цим планом дій задаються загальновизнані стандарти корпоративного управління, що для міжнародних інвесторів є одним із основних показників ефективності компанії.

«Ми провели одну з найбільших корпоративних угод у незалежній країні — акціонування компанії. Попри скептиків, централізація дала свій позитивний ефект. Успішна імплементація плану дій з нашого боку дозволить завоювати довіру інвесторів до Укрзалізниці, полегшить залучення коштів на зовнішніх ринках та зменшить вартість цих запозичень», — розповів Кравцов.

У свою чергу, член наглядової ради АТ «Укрзалізниця», голова комітету з корпоративного управління Костянтин Мар’євич відзначив, що наразі, після тривалої роботи з розробки плану дій, має відбутись перехід до системної реалізації. За його словами, для цього, зокрема, визначено осіб у компанії, відповідальних за реалізацію проекту, узгоджено формат імплементації та подальші заходи.

Читайте також: Глава французької Alstom пропонує локалізувати виробництво в Україні

Темпи реформування корпоративного управління компанії, на думку члена наглядової ради, мають залишатися високими. Він висловив переконання, що лише злагоджена взаємодія, яка є сьогодні між акціонером, наглядовою радою та правлінням, забезпечить досягнення поставленої мети — привести систему корпоративного управління Укрзалізниці у відповідність до кращих світових практик.

«Уряд триматиме на постійному контролі хід виконання плану дій. Щомісяця від Укрзалізниці очікується звіт про зроблене. У разі необхідності наглядова рада ініціюватиме коригування плану дій», — зауважив Мар’євич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-