Укрзалізниця проти кулуарного продажу боргу компанії Промінвестбанком

Укрзалізниця проти кулуарного продажу боргу компанії Промінвестбанком

Укрінформ
Укрзалізниця виступає категорично проти будь-якого кулуарного продажу боргу компанії Промінвестбанком.

Про це заявляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

"Стало відомо про спроби Промінвестбанку, що належить російському Внешэкономбанку, продати кредитну заборгованість АТ «Укрзалізниця» третім сторонам. Ми застерігаємо будь-яких потенційних покупців, що така транзакція несе суттєві серйозні ризики. Тому ми наполегливо рекомендуємо потенційним зацікавленим сторонам утриматися від такої транзакції", - наголошується в повідомленні.

В Укрзалізниці нагадали, що на сьогодні статус і положення предмету позик, отриманих у 2011 році, перебуває на розгляді в різних судових інстанціях України, що, на думку компанії, значно вплине на визнання та визначення фактичної суми боргу.

У компанії також зауважили, що Укрзалізниця обслуговувала зазначену заборгованість до вересня 2017 року й послідовно докладала зусиль для врегулювання проблем і суперечок навколо цього боргу.

"Однак з того часу проходять судові процеси, спричинені агресивними діями Промінвестбанку, за якими вже були винесені деякі судові рішення", - звернули увагу в компанії.

Читайте також: Україна цьогоріч віддасть чверть свого бюджету на обслуговування боргів - Гройсман

В Укрзалізниці також підкреслили, що Промінвестбанк є частиною російського державного банку «ВЭБ», щодо якого є чинними рішення українських судових інстанцій про замороження акцій та рухомого і нерухомого майна Промінвестбанку. Враховуючи стан відносин між Україною та країною-агресором та беручи до уваги санкції РНБО України щодо дочірніх компаній банків з російським державним капіталом, Укрзалізниця закликає потенційних покупців зазначеного боргу утриматися від будь-якої участі в цій транзакції та проголошує, що розглядатиме будь-які такі дії як вороже ставлення до інтересів АТ «Укрзалізниця» та України.

При цьому Укрзалізниця підтверджує свою готовність до конструктивного діалогу щодо врегулювання своїх боргових зобов’язань на умовах відкритих і добросовісних переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-