Кравцов розповів про перспективи оновлення парку електровозів Укрзалізниці

Кравцов розповів про перспективи оновлення парку електровозів Укрзалізниці

Укрінформ
Укрзалізниця цього року планує знайти партнера для оновлення парку електровозів.

Про це сказав у четвер на прес-конференції, присвяченій пріоритетним напрямкам роботи Мініфраструктури, голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, що торік Укрзалізниця успішно реалізувала першу програму з оновлення теплової тяги, придбавши нові вантажні тепловози ( виробництва General Electric — ред.). Ефективність їх роботи в показниках від 30 до 70 відсотків вища, ніж в старих локомотивів, які ще використовуються на залізниці. Це шалений результат роботи самої залізниці, і ми бачимо, що інвестиції було зроблено недарма. Тому цього року, крім того, що продовжуватимемо оновлення тепловозного парку, пріоритетом на 2019 рік є визначення партнера з оновлення електровозного парку для компанії", - сказав Кравцов.

Він зазначив, що, за прогнозами Укрзалізниці, у наступні 10 років потрібно буде оновити щонайменше 450-500 вантажних електровозів. Необхідні інвестиції для реалізації цього проекту орієнтовно оцінюються у 80 млрд грн.

"Це величезна кількість. І загальний обсяг інвестицій, який буде потрібно для цього, сягає 80 млрд грн. Тому рішення і процедура, яку ми маємо пройти цього року з визначення партнера для оновлення електровозного парку, буде ключовою для того, щоб бачити стратегію розвитку тягового елементу залізниці в наступні 10 років", - підкреслив Кравцов.

Читайте також: В Укрзалізниці цьогоріч планують підвищити вантажоперевезення на 5 мільйонів тонн

При цьому, за його словами, Укрзалізниця очікує, що рівень локалізації виробництва нових електровозів в Україні буде щонайменше 50% в процесі реалізації цього проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-