В Україні інтегрують дані про власників компаній до Глобального реєстру - Мін'юст

В Україні інтегрують дані про власників компаній до Глобального реєстру - Мін'юст

Укрінформ
Україна підписала Партнерську угоду щодо отримання технічної допомоги «Пілотна програма OpenOwnership» з метою реалізації проекту передачі даних про кінцевих бенефіціарів українських компаній.

Відповідна Партнерська угода підписана в рамках 18-ї Міжнародної антикорупційної конференції, що проходить у Копенгагені, повідомив міністр юстиції Павло Петренко у  Twitter.

«Разом зі Станіславом Лур'є та Маделіною МакКерролл підписали Партнерську угоду про реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги "Пілотна програма OpenOwnership"... Спільними зусиллями запровадимо зміни, які дадуть можливість вже до 2020 року інтегрувати дані з українського бізнес-реєстру до Глобального реєстру бенефіціарних власників», -  написав Петренко.

У прес-службі Мін'юсті зазначають, що  згідно з угодою, міністерство та ДП «НАІС» отримають технічну допомогу для подальшого технічного вдосконалення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України (ЄДР) та для розробки й імплементації нового законодавства, яке відповідатиме сучасним вимогам прозорості інформації про кінцевих бенефіціарних власників (бенефіціарну власність) в Україні.

«Наше спільне завдання - забезпечити відповідність даних, які містяться в українському реєстрі бізнесу Стандарту даних про бенефіціарну власність (BODS). Ці дані мають відповідати ключовим критеріям якості, прозорості та здатності до машинного зчитування. Ми маємо створити підгрунтя для подальшої інтеграції цих даних до реєстру OpenOwnership», - підкреслив Петренко.

Читайте також: Українські аграрії збільшили реалізацію зернових на 5,8 % - Держстат

За його словами, вже незабаром буде укладено протокол обміну даними між консорціумом OpenOwnership та ДП «НАІС». 

Також планується провести перегляд та оновлення законодавства з метою підвищення рівня відповідальності за невиконання вимог щодо зобов'язання повідомляти достовірні дані.

Міністр юстиції наголосив, що основна увага буде зосереджена на посиленні санкцій відносно керівника юридичної особи за неподання інформації про кінцевого бенефіціарного власника. 

У відомстві інформують, що значних змін має зазнати підхід щодо деталізації інформації, яка вноситься до реєстру бізнесу.

«На законодавчому рівні буде встановлено обов'язок для юридичних осіб щодо подання інформації про структуру власності з включенням до відомостей про спосіб впливу та розмір частки статутного капіталу або відсоток права голосу бенефіціарів», - заявив міністр.

Він додав, що затверджено детальні план дій та розподіл функцій і обов'язків сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-