Україна узгодила з Польщею дозволи на вантажні автоперевезення у 2019 році

Україна узгодила з Польщею дозволи на вантажні автоперевезення у 2019 році

Укрінформ
Українсько-польська Комісія з питань міжнародних автомобільних перевезень вирішила надати автоперевізникам кожної з обох країн 160 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень у 2019 році.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України. 

“Після довгих дискусій, сторони дійшли згоди, що з метою недопущення зупинки автомобільного сполучення між нашими країнами буде здійснено обмін попередньою кількістю дозволів на 2019 рік у наступній кількості: для України - 160 000; для Республіки Польща - 160 000”, - йдеться у повідомленні.

У профільному міністерстві поінформували, що 10-11 жовтня 2018 року в Києві відбувся черговий раунд переговорів у рамках засідання українсько-польської змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Перемовини були вкрай напружені та інтенсивні. Польська сторона вкотре наполягала на зменшені квоти для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень до 130 000 дозволів. Українська сторона наголосила, що дана пропозиція є неприйнятною, оскільки не задовольняє потреби українських перевізників, акцентували в в Мінінфраструктури.

Сторони дійшли згоди про обмін 160 тис. дозволів на 2019 рік для автоперевізників кожної з країн.

Також було досягнуто домовленості провести чергове засідання змішаної Комісії у першій половині 2019 року, де і буде прийнято рішення по встановленню остаточної квоти.

На 2018 рік Польська сторона виділила додатково наступну кількість дозволів: 8 тис. транзитних дозволів категорії «Євро-5» та 2 тис. універсальних дозволів категорії «Євро-5».

Читайте також: Омелян анонсує два морські й залізничні проекти, "які змінять Україну"

Як повідомлялося, за даними Державної служби статистики, у січні-серпні 2018 року автомобільним транспортом в Україні було перевезено 120,9 млн т вантажів, що на 7,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-