Луценко анонсував підозру Фірташу

Луценко анонсував підозру Фірташу

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко анонсував повідомлення про підозру і проведення слідчих дій у справі стосовно несплати податків підприємствами олігарха Дмитра Фірташа.

Про це він зазначив у коментарі журналістам у середу, повідомляє Укрінформ.

"Пану Фірташу в найближчі місяці будуть "добрі" від нас повідомлення з органів прокуратури. Це буде стосуватися і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території", - сказав генпрокурор.

За словами високопосадовця, "наглість, з якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла будь-які межі".

"А значить, що ця справа лежить у найближчій до моєї правої руки стопочці", - резюмував Луценко.

Раніше керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив, що Департамент пропонуватиме підприємствам олігарха Дмитра Фірташа добровільно сплатити податковий борг у 500 млн грн.

Як повідомлялося, ГПУ встановила, що протягом 2015-2017 років з метою ухилення від сплати податків підконтрольні українському олігарху Фірташу підприємства: ПРАТ "Сєверодонецьке об'єднання Азот", ПАТ "Азот", ПАТ "Рівнеазот" та інші, які входять до бізнес-групи GROUP DF, організували діяльність фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній.

Читайте також: Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого - САП

З метою виведення коштів у тіньовий сектор економіки, протягом 2015-2017 років між вищезазначеними підприємствами та страховими компаніями ПРАТ "Страхова компанія "Саламандра - Україна", ПРАТ "Страхова компанія "Дім страхування" та ін., що входять в бізнес-групу Group DF, укладено договори страхування, на підставі яких страховим компаніям перераховано фіктивні страхові внески. Таким чином, стверджують у ГПУ, було застраховано завідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не мали настати, про що достовірно було відомо членам злочинного угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-