Протягом двох місяців продано 150 об'єктів малої приватизації - Кубів

Протягом двох місяців продано 150 об'єктів малої приватизації - Кубів

Укрінформ
Упродовж двох місяців було продано 150 об'єктів малої приватизації, за які було отримано більш як 185 млн грн.

Про це під час Години запитань до уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише за 2 місяці нам удалося створити публічний реєстр з понад 1000 об'єктів малої приватизації. І продати 150 об'єктів. Ми заробили для держави 185 млн грн", - сказав Кубів.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із Законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності у березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему "ProZorro. Продажі". Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Читайте також: ProZorro встановив нові рекорди малої приватизації

На виконання оновленого закону про приватизацію Кабінет міністрів України затвердив правила малої приватизації. Серед іншого, було затверджено Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 433).

Мала приватизація за новими правилами стартувала в Україні наприкінці липня. За повідомленням Фонду держмайна, за перший місяць роботи на продаж було виставлено 210 об'єктів з початковою вартістю понад 113 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-