Український експорт меду перевищив квоти Євросоюзу у шість разів - FAO

Український експорт меду перевищив квоти Євросоюзу у шість разів - FAO

Укрінформ
Попри те, що поза квотами діє мито в розмірі 17,3%, українські виробники меду упевнено перевищили всі квоти у 6 разів, і далі продовжують нарощувати експорт солодкого продукту.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

«На поставки меду в ЄС діє безмитна квота в розмірі 5 тис. тонн починаючи з 2016 року, ще 200 тонн додаються кожен рік протягом 5 років. Тобто до 2021 року у нас буде 6 тисяч. Є і додаткова щорічна квота розміром в 2,5 тис. тонн, яку виділили у 2017-му терміном на три роки», – зазначила національний консультант FAO Анна Бурка. 

За її словами, незважаючи на те, що на об’єм експорту поза квотами діє мито в розмірі 17,3%, постачання українського меду в ЄС торік перевищило квоти в 6 разів.

Читайте також: Експерт пояснив низьку ціну українського меду на ринках світу

Традиційно активний експорт меду починається з серпня, та експортується до кінця року, в середньому, 60% від загального обсягу експорту. 

Як повідомляв Укрінформ, Україна входить до трійки світових експортерів меду, після Китаю та Аргентини. Українські бджоли виробляють близько 100 тисяч тонн меду, що становить близько 5% від глобального світового експорту. 90% українського експортованого меду – соняшниковий. Імпортерами традиційно виступають Європейський Союз та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-