"Тарифна" комісія зробить газосховища України для іноземних клієнтів доступнішими

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила внесення змін до Кодексу  газосховищ та затвердження Змін до Типового договору зберігання (закачування, відбору) природного газу. 

Про це інформує прес-служба НКРЕКП.

"Сьогодні на відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газосховищ та затвердження Змін до Типового договору зберігання (закачування, відбору) природного газу», що має ознаки регуляторного акта", - йдеться у повідомленні НКРЕКП.

Рішення регулятора спрямоване на підвищення привабливості газосховищ України для іноземних замовників послуг зберігання природного газу.

"Метою зазначеного проекту постанови є удосконалення положень Кодексу газосховищ та Типового договору зберігання, які спрямовані на врегулювання відносин між оператором газосховищ та замовниками послуг зберігання в частині надання послуг зберігання природного газу, який має митний статус іноземного товару, у митному режимі митного складу", - зазначили у НКРЕКП.

Читайте також: Держгеонадра перерахувала до бюджету 80% від річного плану

Регулятор пояснив, що прийняття вказаних змін до Кодексу газосховищ та Типового договору зберігання забезпечить створення простих і необтяжливих умов доступу до газосховищ для замовників послуг зберігання та сприятиме поглибленню інтеграції з ринками природного газу держав – сторін Енергетичного співтовариства, а також, залученню іноземних замовників до отримання послуг зберігання (закачування, відбору) природного газу.

Фото: сайт НКРЕКП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-