Держгеонадра перерахувала до бюджету 80% від річного плану

Держгеонадра перерахувала до бюджету 80% від річного плану

Укрінформ
Державна служба геології та надр України спрямувала до державного бюджету 500 мільйонів  гривень, або 80% річного плану.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За сім місяців цього року Державна служба геології та надр України поповнила державний бюджет України на 500 млн. гривень. Це складає 80% від річного плану та помітно перевищує показники минулих років", - ідеться в повідомленні.

Так, у 2015 році цей річний показник становив 179,4 млн грн, у 2016 році - 433,8 млн грн, у 2017 році - 560 млн грн.

Зазначається, що нинішніх результатів досягнуто завдяки внесенню змін до нормативних документів, що спростило процеси залучення інвесторів у галузь видобутку корисних копалин в Україні.

«За сім місяців наша Служба виконала більше 80 відсотків річного плану надходжень до бюджету. Досягти таких результатів нам вдалось завдяки урядовій підтримці по залученню інвесторів у галузь, а також за рахунок продажу спеціальних дозволів на користування надрами, продовження строку дії спецдозволів»,- розповів  очільник Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

У відомстві нагадують, що тільки за результатами проведеного 9 серпня першого в 2018 році аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами було продано права на видобуток на 5 ділянках на суму майже 300 тис. грн.

Нині у Держгеонадрах триває підготовка до другого аукціону з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами, який відбудеться 25 жовтня 2018 року.

На аукціон виставлено 4 ділянки з початковою вартістю лотів майже 40 мільйонів гривень. Площа родовищ становить 85 кв. км, запаси газу на них сягають близько 600 млн кубометрів , конденсату - 10,63 тис. тонн.

"Також ще 2 ділянки з покладами вуглеводнів залишаються вакантними. Це Яворівська з ресурсами більше 200 млн м3 та Сурмачівська - 132 млн м3 газу", - зауважує прес-служба.

Надрокористувачі можуть подати заявки на торги другого аукціону до 27 серпня 2018 року.

Читайте також: Держгеонадра назвала учасників першого нафтогазового аукціону у 2018 році

Як відомо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, яка реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Фото: сайт Держгеонадра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-