Держаудит перевірить діяльність Антимонопольного комітету у сфері закупівель

Держаудит перевірить діяльність Антимонопольного комітету у сфері закупівель

Укрінформ
Держаудитслужбою підготовлено проект протокольного доручення уряду щодо перевірки діяльності Антимонопольного комітету України у сфері держзакупівель.

Про це на засіданні уряду сказав міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми отримуємо достатньо багато скарг і від центральних органів, і від органів місцевого самоврядування про те, що є факти зупинки, скасування або оскарження процедури закупівель, і призвело до того, що неефективно використовуються кошти. У зв'язку з цим підготовлено проект протокольного доручення уряду для того, щоб Держаудитслужба разом з іншими зацікавленими органами провела комплексну перевірку таких фактів», - сказав Саєнко.

Як повідомляв Укрінформ, на минулому тижні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував перевірку Держаудитслужбою діяльності Антимонопольного комітету України.

Читайте також: У Кабміні анонсували відповідальність за "безпредєл" правоохоронців

Як відомо, відповідно до пункту 19 частини першої статті 1 Закону України «Про здійснення державних закупівель» Антимонопольний комітет України є органом оскарження. У межах своїх повноважень АМКУ здійснює розгляд скарг, поданих суб'єктами оскарження, в порядку, встановленому статтею 18 закону, стосовно відповідних рішень чи дій замовників, що порушують права чи законні інтереси суб'єкта оскарження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-