Німецька KfW надасть кредит Укренерго для модернізації 9 підстанцій

Німецька KfW надасть кредит Укренерго для модернізації 9 підстанцій

Укрінформ
KfW виділить ДП "НЕК "Укренерго" кредит на суму 32,5 млн євро для модернізації 9 підстанцій Південно-західної енергосистеми.

Про це інформує прес-служба Укренерго.

"Новий проект вартістю 32,5 млн євро обговорювався на зустрічі керівництва Укренерго з директором департаменту енергетики Кредитної Установи для Відбудови (KfW, Німеччина) Олафом Зимелькою. Проект "Підвищення енергоефективності в електропередачі (реконструкція трансформаторних підстанцій) – ІІ" передбачає модернізацію 9 підстанцій Південно-західної енергосистеми: підстанції 750 кВ "Вінницька", підстанцій 330 кВ "Вінницька", "Бар", "Козятин", "Кам’янець-Подільська", "Хмельницька", "Шепетівка", "Чернівецька" та "Тернопільська", - йдеться у повідомленні.

Даний проект є частиною першої черги комплексної Програми автоматизації всіх підстанцій ОЕС України. У рамках реалізації проекту KfW залучив урядовий грант Міністерства економічного розвитку Німеччини у розмірі 6,5 млн євро. Частина грошей буде спрямована на оплату послуг консультанта компанії Фіхтнер (Німеччина), яка буде розробляти техніко-економічне обгрунтування, тендерну документацію, а також виступатиме у ролі інженера при імплементації проекту за стандартами FIDIC Yellow Book.

Крім того, учасники переговорів обговорили перспективи отримання додаткових грантів у розмірі 8,65 млн євро для підтримки процесу інтеграції української ОЕС до ENTSO-E. Німецькі партнери висловили вдячність Укренерго за прогрес в реалізації проектів та активну участь у підготовці нових.

Читайте також: В Україні планують впроваджувати об'єкти "зеленої" енергетики через аукціони

Як повідомлялося, фінансові угоди про надання грантових коштів для фінансування консультаційних послуг за спільними проектами були підписані між Укренерго та Кредитною Установою для Відбудови (KfW) 6 вересня 2017 р. у Києві. Наразі триває місія банкірів та інженерів KfW, в ході якої здійснюється моніторинг та аналіз поточного стану реалізації перших двох спільних с KfW та урядом ФРН проектів – «Підвищення енергоефективності в електропередачі (реконструкція трансформаторних підстанцій)» та «Реконструкція підстанцій у східній частині України». Метою цих проектів є реконструкція 4 підстанцій у Дніпровській ЕС та 2 підстанцій у Північній ЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-