Раді пропонують націоналізувати підприємства РФ в Україні

Раді пропонують націоналізувати підприємства РФ в Україні

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до закону України "Про санкції", який передбачає націоналізацію підприємств Російської Федерації, які знаходяться на території України.

Автором цієї законодавчої ініціативи № 8340 є народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Роман Зварич, повідомляється на сайті ВР.

"Метою розроблення законопроекту є законодавче врегулювання можливості застосування спеціальних економічних санкцій до українських юридичних осіб, юридичних осіб, які знаходиться під контролем української юридичної особи, громадян України, запровадження секторальних (без визначення кола осіб) санкцій щодо заборони господарської діяльності та передачі у власність України майна держави-агресора чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України, а також встановлення відповідальності за порушення законодавства про санкції", - йдеться у пояснювальній записці.

Так, законопроектом передбачається розширити коло суб'єктів, на яких поширюється дія закону про санкції. Такими суб'єктами можуть бути українські юридичні особи, юридичні особи, які знаходиться під контролем української юридичної особи, громадяни України.

Пропонується запровадження секторальних санкцій: заборона діяльності суб'єктів права власності і господарювання; перехід у власність України майна держави, за винятками, встановленими міжнародними договорами України, чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України та її громадян.

Окрім того, законопроект передбачає, що за порушення законодавства про санкції передбачається штраф у потрійному розмірі від одержаного прибутку за останні три роки.

Читайте також: Раді пропонують "рецепт" відновлення роботи Чорноморнафтогазу

Діяльність щодо виявлення, запобігання та припинення порушень за застосуванням спеціальних економічних санкцій автор законопроекту пропонує покласти на центральний орган виконавчої влади у сфері економічної політики.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України 2 травня запровадила нові санкції проти російських компаній і громадян, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ.

Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-