Україна збільшила експорт пшениці в Євросоюз на 45%

Україна збільшила експорт пшениці в Євросоюз на 45%

Укрінформ
У березні 2018 року з України було експортовано понад 1 млн тонн пшениці, що на 5% менше показника цього ж місяця в минулому році (1,05 млн тонн).

Про це інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

За підсумками дев'яти місяців поточного сезону українські експортери поставили на зовнішні ринки 14,2 млн тонн пшениці, що на 3% менше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року (14,6 млн тонн).

Основними регіонами збуту української пшениці в поточному сезоні є Південно-Східна і Південна Азія за рахунок нарощування поставок в Індонезію, Бангладеш і на Філіппіни, а також до Південної Кореї, Таїланду та Індії. Сумарно частка цих регіонів зросла до 45% в структурі експорту пшениці з України в липні-березні 2017/18 МГ (6,3 млн тонн).

Читайте також: У Нацбанку повідомили про скорочення експорту та сповільнення імпорту

Частка африканських країн в березні поточного сезону зросла до 29% (4,2 млн тонн) завдяки стабільному експорту пшениці в Єгипет, а також збільшенню постачання до Тунісу, Мавританії, ПАР, Нігерії, Сенегалу та інших країн.

Крім цього, в 2017/18 МГ українські експортери істотно наростили поставки пшениці на ринок Євросоюзу. У поточному сезоні частка країн ЄС досягла 11% проти 6,5% в 2016/17 МГ. Варто зазначити, що поточні поставки пшениці з України в ЄС вже на 45% перевищили експорт за весь минулий сезон і склали 1,6 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-