НБУ планує зменшити виплату до держбюджету

НБУ планує зменшити виплату до держбюджету

Укрінформ
Рада НБУ погодила розрахунок частини прогнозованого прибутку регулятора до розподілу за 2018 рік, яку планується перерахувати до держбюджету-2019 в розмірі 34,9 млрд гривень.

Ця сума є прогнозною та буде уточнена НБУ до 1 вересня 2018 року, повідомив у Facebook голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

"Рада відповідно до ст. 9 Закону України "Про Національний банк України" подала до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України відомості про частину прогнозованого прибутку до розподілу за 2018 рік, що планується перерахувати до Державного бюджету України у 2019 році, у сумі 34,9 млрд грн", - написав Данилишин.

Він уточнив, що відповідно до Закону "Про Національний банк" Рада НБУ щорічно до 1 квітня подає до Верховної Ради України та Кабінету міністрів відомості про частину прогнозованого прибутку до розподілу поточного року. У березні поточного року Рада НБУ визначила прогнозну суму прибутку 34,9 млрд грн, який планується перерахувати у бюджет України у наступному 2019 році.

"Ця сума є прогнозною та у відповідності із Законом буде уточнена Національним банком до 1 вересня 2018 року для цілей планування бюджету", - зауважив Данилишин.

Читайте також: Підвищення облікової ставки НБУ не вплине на прогнозовану інфляцію - Данилишин

За його словами, остаточне рішення про затвердження частини прибутку, що перераховується до державного бюджету, приймається Радою до 30 квітня на підставі підтвердженої зовнішнім аудитором фінансової звітності. Так, у квітні поточного року Радою буде затверджено розподіл прибутку за 2017 рік, що підлягатиме перерахуванню в 2018 році.

Як повідомлялося, в законі про держбюджет-2018 передбачається, що НБУ цього року перерахує до держбюджету 50,55 млрд грн.

У 2017 році НБУ направив до держбюджету 44,38 млрд грн, ще 15,07 млрд грн з 59,45 млрд грн прибутку за 2016 рік було направлено на формування загальних резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-