Укрзалізниця цьогоріч планує придбати до 500 нових зерновозів

Укрзалізниця цьогоріч планує придбати до 500 нових зерновозів

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» цього року планує придбати від 350 до 500 нових зерновозів. 

Про це заявив у четвер на прес-конференції в Укрінформі директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, повідомляє кореспондент агентства. 

«На правління компанії винесено питання щодо придбання в цьому році від 350 до 500 зерновозів. Під кінець року маємо намір зробити перший експериментальний зразок зерновозу виробництва Укрзалізниці з подальшими планами на їх виробництво на 2019 рік», - розповів Рязанцев. 

За його словами, досі Укрзалізниця продукувала лише піввагони і фітингові платформи, оскільки вони були найбільш економічно і інвестиційно доцільними. Тепер в компанії сподіваються, що на кінець року модельний ряд Укрзалізниці поповниться ще й зерновозами. 

Рязанцев пояснив, що планування виробництва зерновозів вдалося забезпечити завдяки проведеній дерегуляції вагонної складової і збільшенню попиту на перевезення зернових. 

«Це відбувається саме зараз, оскільки вдалося здійснити дерегуляцію вагонної складової. До моменту поки її не було, виробництво піввагонів чи фітингових платформ було найбільш економічно інвестиційно доцільним, тому що вони можуть перевозити різні види вантажу і менше підпадають під проблеми сезонності. Зерновози завжди були і мають досі проблематику сезонності. Але враховуючи попит на перевезення зернових і економічну ефективність їх виробництво і придбання на сьогодні вийшло фактично в один рівень з універсальними вантажними вагонами», - зазначив Рязанцев. 

Читайте також: Укрзалізниця разом з Deutsche Bahn "перетягуватиме" вантажопотоки на залізницю

За його словами, поки що не вирішено, на якому саме вагонобудівному заводі Укрзалізниці вироблятимуть зерновози, оскільки наразі готується лише технічна документація. «Будемо розміщувати замовлення на тому вагонобудівному заводі Укрзалізниці, де обладнання найбільш пристосоване для виробництва саме цього типу вагонів», - зауважив він. 

Директор філії «Центр транспортної логістики» ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Підгородецький, у свою чергу, повідомив, що компанія планує переорієнтувати свій фінансовий план на будівництво частки рухомого складу і таким чином долучитись до будівництва зерновозів.

«Завершуємо на даний час усю технічну документацію. Треба продумати захист зерновозів від вандалізму і різних ушкоджень, розглянемо також можливість будівництва вагонів більшої кубатури», - розповів він. 

При цьому Підгородецький зазначив, що вже найближчим часом стане відомо, яку конкретну кількість зерновозів і який модельний ряд планує Укрзалізниця на закупівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-