НБУ по-новому розподілив банки на групи

НБУ по-новому розподілив банки на групи

Укрінформ
Правління Національного банку України визначило нові критерії розподілу банків на окремі групи на 2017 рік - банки з державною часткою, банки іноземних банківських груп та банки з приватним капіталом.

Про це йдеться в рішенні Правління НБУ від 10 лютого 2017 року № 76-рш, повідомляє прес-служба регулятора.

"Згідно з документом, передбачені такі групи: банки з державною часткою - банки, в яких держава прямо чи опосередковано володіє часткою понад 75% статутного капіталу банку. Банки іноземних банківських груп - банки, контрольні пакети акцій яких належать іноземним банкам або іноземним фінансово-банківським групам. Банки з приватним капіталом - банки, в яких серед кінцевих власників істотної участі є один чи кілька приватних інвесторів, що прямо та/або опосередковано володіють не менше ніж 50% статутного капіталу банку", - йдеться в повідомленні.

До першої групи увійшли: "ПриватБанк", "Укрексімбанк", "Ощадбанк", "Український банк реконструкції та розвитку" та "Розрахунковий центр".

До другої групи увійшли: "Промінвестбанк", "Укрсоцбанк", "Райффайзен банк Аваль", "ВТБ банк", "Кредобанк" та інші.

До третьої групи - "ПУМБ", "Діамантбанк", банк "Восток", "Новий банк", та інші.

Такий розподіл Національний банк використовуватиме виключно для представлення результатів діяльності банківської системи України. Групування не буде застосовуватися для наглядових цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-