Дорогоцінності з державного сховища виставлять на онлайн-аукціон

Дорогоцінності з державного сховища виставлять на онлайн-аукціон

Укрінформ
ДП "СЕТАМ" (Система електронних торгів арештованим майном) підписало договір про співпрацю з Державною установою "Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України" щодо продажу через електронний майданчик СЕТАМ виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі СЕТАМ.

"Ще на початку 2016 року між Міністерством фінансів України та спеціалістами ДП "СЕТАМ" було розпочато консультації щодо можливості реалізації дорогоцінностей, які перебувають на зберіганні в Державній установі "Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України" через електронні торги. Тривалість процесу пояснюється необхідністю врахувати всі особливості реалізації такої специфічної категорії товару як дорогоцінності, адже їхня вартість може залежати не лише від ваги виробів. 3 1 січня 2017 року набув чинності наказ Міністерства фінансів про початок пілотного проекту з продажу дорогоцінностей через наш онлайн-аукціон. Наразі нами вже підписано договір з Держсховищем, розпочато процес узгодження переліку цінностей, що будуть реалізовуватись, і вже незабаром перші лоти з'являться в СЕТАМі", - повідомив генеральний директор підприємства Віктор Вишньов.

За його словами, раніше реалізація цінностей з Державного сховища відбувалась шляхом проведення публічних аукціонів, що зменшувало потенційну аудиторію учасників.

"Тривалий час продаж цінностей з Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння не відбувався. Запуск нашого пілотного проекту дозволить спрямувати додаткові кошти від реалізації дорогоцінностей до державного бюджету. Експеримент триватиме до 1 липня 2017 року, тож ми сподіваємося встигнути провести декілька хвиль торгів. За результатами торгів Міністерством фінансів прийматиметься рішення про доцільність запровадження електронних аукціонів на постійній основі", - резюмував Вишньов.

СЕТАМ реалізує арештоване майно через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-