"Рука допомоги" українським безробітним: Світовий банк дає 20 мільйонів

Укрінформ
Світовий банк виділив 20 млн грн на реалізацію в Україні в 2017 році пілотного проекту "Рука допомоги", покликаного допомогти безробітним.

Цю цифру назвав на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"На реалізацію в Україні ряду соціальних проектів Світовий банк виділив 300 млн доларів, в тому числі, 20 млн грн на реалізацію у 2017 році пілотного проекту "Рука допомоги". Його суть - створення механізмів повернення на ринок праці безробітних, які живуть на допомогу, задовольняючись роллю споживача. З урахуванням світового досвіду, в рамках проекту всі бажаючі з числа безробітних отримають підтримку у працевлаштуванні, включаючи громадські роботи, а також, в обмін на бізнес-плани, складені за консультативної допомоги фахівців, безпроцентну фінансову допомогу в розмірі 65 тис. грн у вигляді обладнання та матеріалів для започаткування власної справи", - зазначив міністр.

За його словами, проект "Рука допомоги" розрахований на два роки.

Читайте також: Розенко перерахував “позитивні сигнали” від підвищення мінімалки

"Проект, що стартував наприкінці 2016 року, нині реалізується в Харківській, Полтавській та Львівській областях, при цьому Харківщина демонструє кращу динаміку зниження рівня безробіття, незважаючи на кількість переселенців (200 тис. людей - ред.)", - додав міністр.

За словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка, в проекті беруть участь 285 жителів області: малозабезпечені особи і переселенці.

"На допомогу в якості бізнесменів розраховують понад півсотні людей. Розглянуто і затверджено перші п'ять бізнес-планів на загальну суму 275 тис. грн, в тому числі, у сфері виробництва харчових продуктів та торгівлі", - пояснив Черняк.

Як уточнили в ОДА, на Харківщині бюджетну допомогу отримують 16,5 тисячі малозабезпечених сімей. У 2016 році ця допомога становила 423,4 млн грн, за 5 місяців цього року - 203,6 млн грн. Більше 2 тис. осіб з малозабезпечених сімей стоять на обліку в обласному центрі зайнятості, з них 1 тис. людей мають статус безробітного від 6 місяців до 2 років. З 2014 року послугами служби зайнятості скористалися майже 6,7 тис. переселенців, з них 2,6 тис. працевлаштовані, 800 пройшли профнавчання. Станом на 22 червня в службі зайнятості зареєстровано 535 переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-