Україна і ОАЕ опрацюють рамкову угоду про співпрацю в аграрній сфері

Україна і ОАЕ опрацюють рамкову угоду про співпрацю в аграрній сфері

Укрінформ
Міністерство зміни клімату та навколишнього серодовища ОАЕ зацікавлене в опрацюванні меморандуму про взаєморозуміння або рамкової угоди про співпрацю з Міністерством аграрної політики та продовольства України для формування пріоритетних напрямів роботи.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Об’єднані Арабські Емірати зацікавлені в подальшій диверсифікації імпорту продуктів харчування для населення своєї країни, а Україна може бути одним з важливих постачальників. Ми маємо активізувати роботу між нашими країнами в аграрному секторі як на рівні урядів, так і на бізнес-рівні», - сказала Трофімцева після зустрічі з міністром зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ Тані Ахмедом Аль Зеюді, що відбулась у рамках виставки Gulfood 2017.

Вона додала, що Міністерство зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ зацікавлене в розробці меморандуму або угоди, які б сформували пріоритетні напрями співпраці між міністерствами. Наприклад таких, як сертифікація халяльної продукції.

Під час зустрічі сторони домовились про організацію візиту міністра зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ в Україну в поточному році, а також про можливість організації бізнес-місії для представників зацікавлених компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів для встановлення прямих контактів з потенційними українськими партнерами, експортерами та ознайомлення з інвестиційними можливостями в аграрному секторі.

Нагадаємо, що у 2016 році двостороння торгівля між Україною та ОАЕ становила $133,6 млн. Експорт української аграрної продукції становив $123 млн. Найзатребуванішими стали олія - $66,6 млн, яйця – $20,5 млн та зернові злаки - $12,3 млн, м’ясо та субпродукти – $6,5 млн.

Імпорт до України з ОАЕ становив $10,6 млн. Основними продуктами імпорту стали: кава, чай, мате – $9,5 млн, тютюн - $0,7 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-