В Україні критично зменшилося поголів'я великої рогатої худоби

В Україні критично зменшилося поголів'я великої рогатої худоби

Укрінформ
На початку 2017 року в Україні зафіксована найнижча чисельність поголів'я великої рогатої худоби порівняно з роками, коли вівся облік.

Про це заявив експерт сільськогосподарських ринків Андрій Панкратов, повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, ФАО (Food and Agriculture Organization, FAO).

"Цей рік Україна розпочинає з найнижчим поголів’ям: чисельність ВРХ станом на початок 2017 року становить 3 675 тис. голів – це найменший показник за усю задокументовану історію", - йдеться у повідомленні.

Панкратов відзначає, що кількість поголів'я свиней також скоротилась до 6 689 тис. голів. Цей показник також є одним із найнижчих серед попередніх років.

Експерт додає, що скорочення поголів'я призведе до скорочення виробництва м'яса в Україні. Панкратов зазначає, що обсяги виробництва яловичини (295 тис. тонн) та свинини (621 тис. тонн) на 2017 рік будуть одними з найнижчих у порівнянні з попередніми роками. Виробництво м'яса птиці навпаки може зрости. Так, на думку експерта, якщо зростатимуть обсяги його експорту, то виробництво може зрости до 1 174 тис. тонн.

"Загальний обсяг м'яса в Україні, враховуючи субпродукти та жир, у 2017 знизиться на 1%", - акцентував Панкратов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-