АМКУ оштрафував аеропорт

АМКУ оштрафував аеропорт "Бориспіль" майже на 13 мільйонів

Укрінформ
Антимонопольний комітет України наклав на ДП "МА "Бориспіль" штраф у розмірі 12 780 354 грн через зловживання монопольним становищем.

Про це у Фейсбуці повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельская.

"Закінчили слухання справи щодо зловживання ДП "МА "Бориспіль" монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг аеропорту. Наклали на ДП "МА "Бориспіль" штраф у розмірі 12 780 354 грн", - написала вона.

Загребельская зазначила, що окрім штрафу, ДП "МА "Бориспіль" зобов'язали до 1 березня 2017 року припинити порушення шляхом приведення плати за користування інфраструктурою аеропорту та обладнанням, що не входить до інфраструктури, але при цьому використовується для надання послуг з наземного обслуговування, до економічно обгрунтованого рівня.

Аеропорт також до 1 березня має розмежувати рахунки на свою діяльність щодо управління інфраструктурою та регуляторну діяльність, з одного боку, та рахунки на надання послуг з наземного обслуговування, з іншого, не допускаючи після такого розподілу субсидіювання діяльності з наземного обслуговування за рахунок доходів, отриманих від своєї діяльності щодо управління інфраструктурою та регуляторної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-